Stap 1

Download BODZ image file (~1GB)

We beginnen met het downloaden van het .img bestand dat we straks op de SD kaart van de Raspberry Pi gaan "Flashen". Dit image bestand bevat alle benodigde bestanden voor het volledige systeem.

Download BODZ Image file
Stap 2

Download & Installeer Balena Etcher (~140MB)

Vervolgens downloaden en installeren we Balena Etcher. Met dit programma is het een fluitje van een cent om een image file naar SD te flashen.

Download Etcher
Stap 3

Image naar SD Kaart Flashen met Balena Etcher

plaats de SD kaart in uw computer en open het programma Balena Etcher,

1

Flash from file

Selecteer "Flash from file" en selecteer het image bestand dat u zojuist gedownload heeft. (bestandsnaam: RaspberryPi_DigitalSignage_Beeldscherm_op_de_Zaak_2020-10-13)
2

Select Target

Klik op select target en verwijs naar uw SD kaart. In de meeste gevallen vindt Balena Etcher deze zelf al. (Let op: Etcher formatteert de SD kaart, hierbij wordt alle data die er op staat gewist en vervangen door de BODZ software - dus kies de juiste SD kaart!)
3

Flash!

Klik op flash! Het programma gaat nu alle bestanden op de SD kaart installeren. Dit proces duurt ongeveer 10-15 minuten afhankelijk van de snelheid van de SD kaart. Wanneer het voltooid is wordt dit aangegeven in Balena Etcher.
Stap 4

SD kaart plaatsen en stekkers aansluiten

Plaats de SD kaart in uw Raspberry Pi. Sluit vervolgens de HDMI kabel aan op zowel uw Raspberry Pi als uw televisie/beeldscherm. Verbind de Pi met een ethernetkabel aan uw netwerk.

Als alles is aangesloten kunt u tot slot de voeding aansluiten.

Stap 5

Monitor toevoegen aan account

Als de Pi is opgestart en verbonden met internet verschijnt er een 8-cijferige registratiecode op het scherm.

1

Inloggen

Log in op uw account via app.beeldschermopdezaak.nl en navigeer naar de tab "Monitoren" links in het menu
2

Monitor toevoegen

Klik op de blauwe button "Monitor toevoegen".
3

Registratiecode invoeren.

Geef in het venster de monitor een naam en vul de registratiecode in.
optioneel: Als u gebruik wilt maken van Wifi, kunt u de instellingen bij het kopje netwerk onderaan de pagina instellen.
Stap 6

Content toevoegen

De installatie is gereed! Nu is het tijd om de mooiste afbeeldingen, films, widgets, afspeellijsten en planningen toe te voegen!